Tanken med allergianpassad förskola är att det ska gå barn med eller utan allergier i samma grupp. Barnen får vistas i en liten grupp i en välstädad, allergisanerad miljö. Vårt uppdrag är att alla barn ska kunna ta del av allt som dagligen sker på förskolan.

Avtal & regler

På Allergiförskolan Rönnen förbinder sig föräldrarna att underteckna ett avtal. De speciella krav som råder på förskolan är att hemmet ska vara rökfritt, fritt från pälsdjur och burfåglar samt att inga starka dofter används.

Klimatsmart mat

Vi tillagar frukost och mellanmål på förskolan och lunchen köper vi från Hagaborgsskolan som är en krav-certifierad skolrestaurang. De serverar så mycket ekologiskt och kravmärkt mat det bara kan. Det handlar om livsmedel som produceras med hänsyn till naturen, klimatet, djuern och människorna. Vi har ett gott samarbete med Hagaborgsskolans kök kring det barn som har specialkost. Vi tar inte in fisk, ägg, nötter eller mandel.